Glasvezel voor industrieterreinen Raamsdonksveer 088 8760080
Neem direct contact op
088 8760080
Waarom Glasvezel Dombosch
  • Stabiel en snelle reactietijden voor VoIP
  • Geen snelheidsbeperkingen bij online werken
  • Downloaden op hoge snelheid mogelijk
  • Soepele video meetings
  • Vestigingen koppelen
 

Glasvezel of VDSL? De verschillen uitgelegd

Glasvezel is een moderne digitale techniek met ongekende mogelijkheden. Een alternatief waarmee glasvezel vaak vergeleken wordt is VDSL. Op deze pagina leggen we de verschillen uit.

Wat is VDSL
Dit is een analoge internetverbinding via het telefonienetwerk. De wijkcentrale kan aangesloten zijn met glasvezel maar het laatste gedeelte naar het aansluitadres verloopt via een koperverbinding. Het is de snellere variant van ADSL en ook hierbij is de afstand tot de wijkcentrale bepalend voor de werkelijk te behalen snelheid. Hoe groter de afstand hoe minder snelheid er over blijft. Een onderzoek waar de wijkcentrale staat en de kwaliteit van het kopernetwerk is daarom belangrijk.

Verschillen met Glasvezel
Bij de glasvezelverbinding die wij leveren is de afstand niet van belang. De download en upload snelheid zijn in tegenstelling tot VDSL gelijk en toekomstbestendig. Op termijn zijn hogere snelheden mogelijk zonder daarbij de kabels in de grond te vervangen. Door steeds meer online diensten zien we dat de bandbreedtebehoefte blijft stijgen en snelheden van 200 tot 400 Mbps zijn geen uitzondering meer. Omdat het een digitaal netwerk is, is de reactietijd van glasvezel sneller (lagere ‘latency’). Dit is een voordeel bij online diensten zoals VoIP en een Online Werkplek.

Samengevat
- VDSL gebruikt analoge techniek / Glasvezel is volledig digitaal
- Afstand
tot de wijkcentrale en de kwaliteit van de koperlijn zijn bij VDSL van belang
- Glasvezel heeft een
snellere reactietijd
- Glasvezel is toekomstbestendig

Op bedrijventerrein Dombosch en Keizersveer hebben wij in ons netwerk aanvullende maatregelen getroffen om de kwaliteit optimaal te kunnen garanderen. We hebben meerdere glasvezelknooppunten, twee onafhankelijk van elkaar gelegen internetkoppelingen en de mogelijkheid om draadloze back-up verbindingen met een snelheid van 100 Mbps te leveren.

Zijn er nog verdere vragen? neem dan gerust contact met ons op.