Glasvezel voor industrieterreinen Raamsdonksveer 088 8760080
Neem direct contact op
088 8760080
Waarom Glasvezel Dombosch
  • Stabiel en snelle reactietijden voor VoIP
  • Geen snelheidsbeperkingen bij online werken
  • Downloaden op hoge snelheid mogelijk
  • Soepele video meetings
  • Vestigingen koppelen
 

21 juni 2018 - 150e klant voor Stichting Glasvezel Dombosch!

21 juni 2018 - 150e klant voor Stichting Glasvezel Dombosch!

Op woensdag 20 juni heeft Stichting Glasvezel Dombosch haar 150e klant mogen verwelkomen. Het bedrijf Stokman B.V. (gevestigd aan de Brasem 18 in Raamsdonksveer) heeft nu ook de beschikking over snel glasvezelinternet.

Stokman B.V.
Stokman B.V. heeft de stap naar glasvezel gemaakt vanwege de overgang naar Internettelefonie (VoIP). Met het gebruik van glasvezel is er voldoende snelheid beschikbaar voor telefonie en ook om software en data vanuit ‘de cloud’ te benaderen.

Het bedrijf heeft 55 medewerkers en is actief als fabrikant van transportband- en bulkhandlingsystemen. Naast Raamsdonksveer is er een locatie in Rotterdam en de medewerkers zijn wereldwijd actief voor onderhoud en maatwerkopdrachten.

Dhr. Kalkman (productieleider Stokman B.V.): Op 14 juni hebben we de glasvezelverbinding aangevraagd. Omdat deze nog op rol voor de gevel lag, heeft Stichting Glasvezel Dombosch deze binnen één week naar binnen gebracht en de verbinding geactiveerd. We zijn erg blij met het snelle schakelen en de verwachtingen zijn nu al ruimschoots overtroffen!

Groei
Sinds 2012 levert Stichting Glasvezel Dombosch snel Internet op het industrieterrein Dombosch. Enkele jaren later is het netwerk uitgebreid naar Keizersveer. Inmiddels maken er 150 bedrijven gebruik van de diensten van Stichting Glasvezel Dombosch. De verwachting is dat door groei van online applicaties en dataverkeer er meer bedrijven zullen volgen.

Ontwikkelingen
Er wordt continu gekeken hoe het netwerk geoptimaliseerd kan worden. Zo is er inmiddels een tweede glasvezelknooppunt waardoor een redundante verbinding mogelijk is. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een draadloze (breedband)verbinding die als extra back-up ingezet kan worden.